Help Please?. No sim shows when changing from gsm to pix wireless on moto e4

  • als
  • als's Avatar Topic Author
  • Rotary Dial
  • Rotary Dial
More
1 week 4 days ago #35331 by als
I am attempting to activate a moto e4 on pix wireless
I have a unlocked moto e4 purchased from motorola. US model cdma and gsm
Passes activation checks
Previously on tmobile.(I joined a tmobile postpaid family plan March to July 2018)
When i put the pix wireless sim in it doesn't show up
Pix wireless account shows activated ok
Pix wireless recommends a factory reset.
I would rather not factory reset if I can help it.
Has anyone here been through this?
Any suggestions?
Thanks in advance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 week 4 days ago #35332 by st3fx
The following user(s) said Thank You: als

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • als
  • als's Avatar Topic Author
  • Rotary Dial
  • Rotary Dial
More
1 week 4 days ago #35341 by als

st3fx wrote: Check network mode is LTE/CDMA, reset network settings and try carrier reset (Dial ##72786# or *#*#72786#*#* and follow prompts).

www.verizonwireless.com/support/knowledge-base-212711/

www.verizonwireless.com/support/knowledge-base-212912/

help.ting.com/hc/en-us/articles/360010113533-Activating-your-Motorola-E-G-X-Z-series#h_980046167431527878265394


Thanks But: I can't access network mode or carrier reset since my sim card doesn't show.
Any other ideas?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 week 4 days ago #35342 by Chelle
Silly question: is your SIM oriented and inserted correctly?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 week 4 days ago #35343 by KentE
@als Just to be sure we all understand, does your phone indicate "No SIM", or "invalid SIM", or ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • als
  • als's Avatar Topic Author
  • Rotary Dial
  • Rotary Dial
More
1 week 4 days ago - 1 week 4 days ago #35344 by als
I hope it is that easy.
Please correct me if I am wrong. There is only one possible way for a sim to go in with the gold contacts down and the cut edges to the left?
@ Kent E. it shows NO SIM

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 week 4 days ago - 1 week 4 days ago #35345 by mmfacemm
Do you have another phone you can test the sim with. Sounds like maybe the sim is broken or the sim contacts on the phone or it isn't inserted properly.

Are you doing the sprint one or the other one (verizon?)
The following user(s) said Thank You: lexusl21

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • als
  • als's Avatar Topic Author
  • Rotary Dial
  • Rotary Dial
More
1 week 4 days ago #35346 by als
thanks. the only other phones I have are tello and tracfone/ verizon would any of these work to test? good idea.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 week 4 days ago - 1 week 4 days ago #35347 by KentE
I think if you put your SIM in either of those phones, you should see "invalid SIM" or similar. (An indication that the phone can read the SIM, but that it's not compatible with the phone.)

Alternately, if you put the Tracfone vzw SIM in the Moto E, it should confirm that the Moto E is capable of reading a SIM-- even if the Tracfone SIM isn't active. (The Tello SIM would probably serve the same function-- if one is the right size, pick that one.)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • als
  • als's Avatar Topic Author
  • Rotary Dial
  • Rotary Dial
More
1 week 4 days ago #35348 by als
Thanks !
I will test tomorrow early ,
I've got the cold or flu from heck and am crashing early tonight

Please Log in or Create an account to join the conversation.